16 juli 2007

Een bekende Vlaming !

Bij het bezoek aan de indrukwekkende Mao Toren , merken we dat ook politicus Geert Lambert bij ons staat aan te schuiven voor de lift van deze 88 tellende etages toren. We spreken hem aan : "Hallo de Belgen groeten u" , en meteen begint hij een gezellige babbel. Vreemd om in een stad van 20 miljoen inwoners een bekend gezicht te zien.In Shangai zijn er weinig of geen westerlingen. Meermaals word ik letterlijk aangesproken met de vraag : "mogen we eens in je ogen kijken" Blauwe ogen blijken een curiositeit. We krijgen hier ook de opmerking dat we zulke grote neuzen hebben ! Als we verontwaardigd opkijken , zeggen ze dat zij dat heel mooi vinden !

De Chinezen zijn ongeremd, ze zeggen zat we denken en als je de portefeulle opent, dan gluren ze ongegeneerd mee. Voor ons is dit even wennen !

Nog even over de toren :

Een reusachtige bamboestengel noemen het sommigen het: 421 m hoge Jin Mao Tower is één van de monumenten die booming shangai heeft voortgebracht.

China's hoogste wolkenkrabber is nauw verbonden met de Chineese getallenleer. Deze zegt dat dat cijfer acht geluk brent omdat de klank ervan zo sterk gelijkt op woord rijkdom.

Daarom telt de toren 88 verdiepingen, rust op deze 80m lange fundamenten en werd op 28/08/1998 geopend op het huisnummer 88.

Op de 53ste to de 87ste etage is het Grand Hyatt Hotel gevestigd, één van de beste adressen van de stad.De receptie is op de 54ste etage. Op de 88ste verdieping is een uitzichtplatform ingericht dat een fascinerend panaorama over Shangai biedt.

Geen opmerkingen: