14 juli 2007

Eindelijk vertrokken

We zijn vertrokken !

Na heel wat voorbereiding zijn we kunnen vertrekken naar China. Het vertrek zelf was niet zo eenvoudig. Blijkbaar kan er vanuit Belgie geen instapkaarten gegeven worden voor vluchten met overstappen in China. Met andere woorden: Eerste vlucht naar Beijijng, koffers afhalen en volledig opnieuw inchecken!
Nu zijn we in Shangai, intussen al onze derde dag.
Na een veel te dure eetgelegenheid te hebben opgezocht te hebben, weten al de resaurentjes zijn waar je voor amper 2 euro kunt eten drank inbegrepen .
Het is hier snikheet. Ook dat went.
Wilt u meer weten over onze reis ? Dit wordt vervolgd.
carine en lut

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Eet ginder maar veel chinees !! Want hier in Belgiƫ lukt dat wat moeilijker aangezien we onze pa niet meekrijgen !

Groetjes en het allerbeste ginder !!!
Carla

claudine zei

Haha, eindelijk een berichtje,dacht al dat het aan mijn computerkennis lag!Al benieuwd naar volgend bericht,een foto van jullie bv.
Veel donkerwolkige groeten uit Belgie,Claudine

fabienne zei

Dag Carine en Lut. Toch nog nieuws van jullie. Dacht al dat het aan mijn computerkennis lag. Hopelijk zien we een fotootje van jullie tussen al die Chinezen. Ik zal proberen alle dagen jullie blog te bekijken. Tot gauw.
Groetjes, Fabienne

Anoniem zei

leuk China ! en nog leuker dat ik ene paar dagen met je kon delen daar !

claudine zei

Dacht hier dagelijks eens 5 min. in China te vertoeven, niks daarvan, tot nu toe ne vlieger en tis al.Weer veel te druk zeker, zullen moeten wachten tot vollybal voor volledig verslag.Weeral regengroeten uit Ooigem.

Anoniem zei

vol verwachting aan de computer gezeten, merk ik maar een ietsiepietsie nieuws. Ofwel is het fantastisch druk daar, ofwel te heet, ofwel ...
k probeer het later nog eens.

groetjes, Daisy

Anoniem zei

Dan zal ik jullie al wat meer nieuws geven.
Uit het mailtje van Carine en ma (van zondag 29 juli) :

"Het is hier onze laatste dag Shangai ,om 15u50 worden we opgehaald naar de luchthaven en gaan we naar Peking.
Het is hier snikheet , iedere dag 37 graden , elk dag ligt het weer bericht op onze kamer
Shangai is prachtig maar heel modern, we hebben hier ook een oude stad bezocht alsook het Venetie van Azie.
Gistermiddag hebben we voor lees goed voor elk 0,5 euro kunnen eten 1. We trekken rond met de metro, de enkele eurpeanen die we ontmoeten zijn steeds in groep , en komen ons heel verwonderd aanspreken hoe wij hier op ons eentje durven rondtrekken , want niemand spreekthier engels ( nog veel minder dan wij ! )

Heel shangai wordt afgebroken tegen de Olypische spelen en de wereld tentoonstelling

Als vrouw is het hier heel veilig , natuurlijk zijn we heel voorzichtig , het is tenslotte een stad van 20 milioen inwoners !

We stellen het hier zeer goed, nu zijn we in beijing . heel warm 37 graden , maar geen zon . Het Tiamenenplein is zeer indrukwekkend , Vandaag zouden we de verbodenstad bezoeken ,maar het zal waarshijnlijk veel te druk zijn alle chinezen komen hier op af ."

fabienne zei

En nog geen nieuws van jullie ! Zijn jullie van de aarbol verdwenen of geen tijd ? Zit hier vol spanning op jullie nieuws en fotootjes te wachten !!! Hoor of zie jullie wel. Doei; Groetjes, Fabienne

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.